Atakent Anadolu ve Fen Lisesi müfredatı ve özgün eğitim modeli ile uzmanlaşmış özel bir okuldur. Kitlesel başarıda Gaziantep genelinde büyük başarılara imza atan okulumuz 9-10-11-12.Sınıf öğrencilerine hem okul derslerine hem de sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için kişiye özel akademik öğrenme programı ile TAM GÜN eğitim verir.

Atakent Anadolu ve Fen Lisesinin deneyimli ve seçkin kadrosu her öğrencisini yakından takip eder. Öğretmenler sınıftaki her öğrenciyi dikkate alarak dersi anlatır. İşlenen konu tam olarak anlaşılıp kavranmadan yeni konuya geçilmez. Tüm dersler, etütler, ek çalışma programları, ödev takibi ve sınavlar seçkin öğretmen-yönetici kadrosu tarafından ciddiyetle yürütülür. Okulumuz eğitim disiplininden asla ödün vermez.

YAYINLAR

Okulumuzda dersler Milli Eğitim Bakanlığı kitapları ile birlikte yıllık plana göre hazırlanmış, okula uyarlanmış formatı olan konu anlatımlı setlerden ve modüler soru bankalarından işlenir.  Atakent Anadolu ve Fen Lisesi, eğitim alanındaki tüm deneyim ve tecrübesini kaliteli  yayın gücüyle birleştirerek öğrencilerine en verimli hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

SINAVLAR

“Yazılı Sınavlar” kendi öğretmenlerimiz  tarafından değerlendirilirken, “Deneme Sınavları” ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Böylece öğrencilerimiz her sınavda Türkiye geneli başarı sıralaması ile birlikte okul başarısını sınav  sonuç karnesinde görebilecektir.

Anadolu Lisemiz akademik başarı odaklı bir lisedir. Lisemizde birinci yabancı dil İngilizce, ikinci yabancı dil Almanca’dır. Anadolu Lisesi programı içerisinde Hazırlık sınıfı ile 9 ve 10.sınıflarda Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik dersleri İngilizce olarak verilir. 11 ve 12.sınıflarda bu dersler üniversite hazırlık programı kapsamında Türkçe olarak verilir.
Lise Hazırlık sınıfına öğrenci kabulü LGS sınav puanı baz alınarak yapılır.Tüm sınıf seviyelerinde sınıflar akademik başarı sıralamasına göre oluşturulur.
Uzun zamandır uyguladığımız Bilim İnsanı Yetiştirme Programı içerisinde, akademik başarısı ile öne çıkan öğrencilerimiz ulusal ve uluslar arası çeşitli proje çalışmalarına dahil edilmekte, zaman zaman üniversitede derslere katılmaktadırlar.

CUMARTESİ DERSLERİ

C.tesi günleri; konu tekrar dersleri, toplu ve bireysel etütler, soru çözüm saatleri, performans  değerlendirme sınavları, telafi sınavları gibi farklı şekillerde değerlendirilecek etkinlik takvimi oluşturulmuştur. Tüm dersler, etütler, ek çalışma programları, ödev takibi ve sınavlar seçkin öğretmen kadrosu tarafından ciddiyetle yürütülür.

ETÜTLER

Branş öğretmenlerimiz tarafından gerektiği durumlarda toplu etütler organize edildiği gibi, rehberlik servisi aracılığı ile öğrencilerimizin öğretmenleri ile birebir etüt yapmaları da sağlanmaktadır. Planlanan her etüt sonunda öğrencilere yaprak testleri çözdürülerek eksik konu ve soru tarzlarına yönelik konu anlatımı ve soru çözüm imkanı sağlanır.

YKS KAMPLARI

Atakent Özel Okulları öğrencilerine 9.Sınıftan başlayarak 4 yıllık lise eğitimini YKS konuları ile birleştirerek verir. Anadolu ve Fen Lisesinde, öğrenci tam gün planlı bir şekilde eğitim göreceği için bu iki program en verimli şekilde uygulanır.

ÖDEVLER

Okulumuzda Öğrencinin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Haftalık ders programında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılır.

EĞİTSEL KULÜP ÇALIŞMALARI ve SOSYAL ETKİNLİKLER

Öğrencilerimize hem kendi görüş ve yeteneklerini ortaya koyabilecek hem de başkalarının katkılarını destekleyerek ve kabul ederek çalışabilme alışkanlığı kazandıracak planlı etkinlikler gerçekleştirilir. Öğrencilerimize ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirebilecekleri uygun fiziksel ortamı sağlıyoruz. Geleceğin liderleri olacak öğrencilerimiz; milli değerlerine sahip, kültürel farkındalıklarının bilincinde, kendilerine güvenen ve sosyal sorumluluk alabilen bireyler olarak okulumuzda eğitimlerini tamamlamaktadırlar.

Yemekler okul yönetimi tarafından, beslenme kuralları, günlük kalori ihtiyaçları gözetilerek belirlenmekte ve aylık yemek listeleri halinde öğrenci, veli ve öğretmenlerimize duyurulmaktadır.