Atakent Okulları Proje Tabanlı Eğitim

Çocuklar merak ederler. Zamanla merakları yetişkinlerin tutumları yüzünden kırılır. Çocuğun merakı önemini yitirir ve yetişkini dinlemesi önem kazanır. Oysa çocuklar merak ettikleri konularla ilgili çalışırken odaklanarak, yüksek motivasyonla çalışırlar ve en önemlisi keyif alırlar.

Biz yeni okulda eğitim programlarını çocukların merakı üzerine yapılandırılan projelere uyarlıyoruz. “Hadi çocuklar bu ders şunu çalışacağız bir sonraki ders de şunu çalışacağız” gibi bir sistem yerine çocukların o derslerde öğrenmeleri gereken bilgileri onların merak ettikleri konularla ilgili yapılan çalışmalara yediriyoruz.

Atakent Anasınıfı müfredatı ve özgün eğitim modeli ile uzmanlaşmış özel bir okuldur. Kitlesel başarıda Kahramanmaraş genelinde büyük başarılara imza atan okulumuz 4-5 yaş ve 5-6 yaş öğrencilerine hem okul dönemine hem de sosyal hayata en iyi şekilde hazırlamak için kişiye özel akademik öğrenme programı ile TAM GÜN eğitim verir.

Öğretmenlerimiz, alanlarında kendilerini kanıtlamış, eğitim sektörünün en donanımlı ve güçlü öğretmenleridir. Öğrencilerimizle ilgili tüm çalışmalar, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanan profesyonel öğretmen kadromuz tarafından yürütülmektedir. Okullarımızda stajyer öğretmen çalıştırılmamaktadır.

EĞİTSEL MALZEMELER

Gelişim basamakları boyunca çocuğun hareketlerine düzen getiren, zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerinde yardımcı olan, hayal gücünü, yaratıcı yeteneklerini geliştirmek adına anaokulumuzda eğitsel malzemeler son derece önem ve özenle seçilir.

AKADEMİK BECERİLER

0-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir. Atakent anasınıfında çocukluk dönemi eğitimimizi planlarken önceliğimiz çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır.

TUTUM EĞİTİMİ

Atakent Okulları’ndaki en önemli farklılıklardan biri çocukların tutum geliştirmelerine yönelik yaptığımız uygulamalardır. Okuma, yazma, matematik gibi alanların teknik bilgilerinin öğrenilmesi eğitim en önemli amaçlarında biridir. Fakat biz Yeniokul olarak öğrencilerimizde olumlu tutum değişikliği yaratmayı teknik bilgi eğitiminin önünde görmekteyiz. Bizim önceliğimiz, çocukların; okula, eğitime, araştırmaya, büyümeye karşı kaygıdan uzak olumlu bir tutumla bakabilmeleridir. Okulu bütün paydaşları arasında kurulan ilişkilerde bu ilkeyi gözetiyoruz.

ÖĞRENCİYE ÖZEL EĞİTİM MODELİ

Öğrenciye Özel Eğitim Modeli ile hiçbir çocuğun sınıf arkadaşlarından gelişimsel olarak geri kalmasına izin verilmez. Uzmanlaşmaya büyük önem veren anaokulumuzda, klasik anlayıştan farklı olarak, 12’den fazla olan ders çeşitliliği içerisinde, konusunda yetkin ve deneyimli öğretmenler yer alır.

Yemekler okul yönetimi tarafından, beslenme kuralları, günlük kalori ihtiyaçları gözetilerek belirlenmekte ve aylık yemek listeleri halinde öğrenci, veli ve öğretmenlerimize duyurulmaktadır. Yemekhanemizde ayrıca ikindi arası ikramı yapılmaktadır.