ÖZEL ATAKENT YENİLENEBİLİR ENERJİ LİSESİ

Dünyada enerji dengeleri sürekli değişmekte olup, bunlar uğruna büyük savaşlar çıkmakta ve dünya siyasetine yön vermektedir.20.yy enerji kaynağı olarak petrol görünürken, bu yüzyılın sonlarında doğru doğalgaz daha çok ön plana çıkmış olup, bir müddet daha böyle gitmesi beklenmektedir. OECD verilerine göre şu anda dünyada 50-60 yıllık petrol rezervi olduğu düşünülmektedir. Nihayetinde doğalgazın çok geçmeden rezervlerinin tükeneceği düşünülmekte ve süreklilik arz etmesi adına rüzgar panelleri ve güneş panelleri ile ilgili yatırımlar hız kazanmaktadır.

NEDEN ENERJİ LİSESİ ?

*Dünyada yeni trend olması ve yüksek rağbet görmesi.
Bu konuda yetişmiş teknisyen azlığı ve iş olanaklarının yüksek olması.

*Ciddi ve disiplinli bir okul olması.

*Nitelikli okul sayısının az olması.

*Okulumuzda 4 KV ‘lık 16 güneş enerji panelleri ile elektrik enerjisi üretip öğrencilerimizle uygulamalı bir şekilde çalışma yapılacaktır.

*9.ve 10. Sınıflara kayıt alınacak olup 9.sınıfta kültür derslerinin yanında 2 saat meslek esasları dersi verilecektir.

*10.sınıfta kültür dersleri +2 saat Felsefe+13 saat meslek eğitim dersleri verilecektir.

*11.ve 12.sınıflarda haftada 44 saat ders verilecektir.22 saat meslek eğitimi+22 saat kültür dersleri şeklinde olacaktır

*12.sınıflarda haftada 3 gün staj yapılacaktır.

*12.sınıflarda öğrencilerimize, işletme yönetimi dersi verilecektir. Bu dersle öğrenciler, iş yeri  açma, şirket kurma, muhasebe ve fatura bilgisi ile KOSGEB desteği ile ilgili gerçek hayatlarında kullanabilecekleri  kazanımları elde edeceklerdir.

ENERJİ LİSESİ bu konudaki, teknik ara elaman (teknisyen)ihtiyacını karşılamak maksadıyla kurulmuştur. MEB bu konuda eğitim desteği garantisi vermektedir. Özellikle yeni çıkan yasaya göre nitelikli okullara giremeyen öğrencilerimizin, geleceğin mesleği olan enerji sistemleri mühendisliği, enerji sistemleri teknisyeni açığını gidermek adına donanımlı olan bu okulu kurarak öğrenci mağduriyetini gidermeyi amaçlamaktayız.

4 YIL SONRA;

*Diploma
*Europass Belgesi(Avrupa’da geçerli olan işyeri açma ve çalışma izni sertifikası)
*Ustalık Belgesi
*İşyeri açma belgesi

*Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının KOSGEB ile yapılan anlaşmasında herkese 50.000.TL hibe ve 100.000.TL 2 yıl sonra ödemeye başlanması şartıyla faizsiz kredi garantisi sunmaktadır. (KOSGEB’den teyit edilebilir.)