Alışılagelmiş eğitim metotlarını bir yana bırakmış, “öğrenci merkezli eğitim modelimiz” ile öğrenciyi öğrenmeye teşvik eden, öğrencisine gerekli donanımı sağlayan ve “birebir ilgi” gösteren rehberlik çalışmalarımızla başarılarınıza ortak olmaktan mutluluk duyacağız. Her yıl bireysel ve kitlesel başarılara imza atan Atakent Eğitim Kurumları, her öğrencisine kaliteli eğitim sunuyor...

Atakent İlkokulu, çocuklarının tüm gelişim alanlarında doğru bir şekilde ilerlemeleri için çaba harcayan ve elinden gelen en iyi performansı gösteren bir okuldur.  Milli Eğitim Bakanlığı yönergeleri paralelinde özgün, etkili ve doğru müfredat uygulaması ile öğrencilerimize kendilerini geliştirme ortamları ve fırsatları sunmaktayız.

Alanında uzman istikrarlı kadromuz ile aktif öğretmenlik sistemimiz ilkokulda, öğrenciye bilişsel beceriler kazandırırken onların toplumda etkili bir birey olmasına zemin sağlayacak beceri ve tutumları geliştirir. Çocukların ana dilimizi doğru ve akıcı bir şekilde kullanabilmesi ve bireyler arası ilişkilerde yetkinlik ve problem çözme becerileri gibi yaşamsal kazanımları öğretmenlerimiz her öğrenci ile tek tek ilgilenerek onlara aşılamayı amaçlar.

EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ

Geleceğin nesillerini ilkokuldan itibaren yetiştirmeye başladığımız Atakent İlkokulunda, her bir öğrencinin birer dünya insanı olmasını hedeflemek ve bu doğrultuda birçok farklı içerikle desteklediğimiz eğitim – öğretim programımızla 1. sınıftan itibaren ezberden uzak bir eğitim modeli uygulamaktayız.

İLKOKULDA REHBERLİK

Okulumuzda gerçekleştirilen PDR hizmetlerinde gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmektedir. Bununla birlikte rehberlik hizmetlerimiz, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda koruyucu, önleyici ve krize müdahale hizmetlerini de içerir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleri, çocuğun yaşam alanındaki tüm bireylerle iş birliği ve etkileşim içinde sunulur.

KULÜPLER VE ETKİNLİKLER

Öğrencilerimizin akademik becerilerinin, analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçladığımız ilkokul eğitiminde her öğrencimizin yetenekleriyle tek tek ilgilenmekteyiz. Öğrencilerimizi rehber öğretmenleriyle birlikte yetenekleri doğrultusunda kulüp çalışmalarına yönlendirmekte ve her öğrencinin farklı potansiyeli olduğunun bilincinde yaklaşarak, öğrencilerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini sağlamaktayız.

ÖDEVLER VE DEĞERLENDİRME

Okulumuz oyun çağındaki çocukların oyun zamanlarını almadan sorumluluk duygusunu geliştirebilecek ve temel tekrarı sağlayabilecek düzeyde ödevler verir. 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize yaşlarına uygun ödevler verilir ve ödev kontrolü aynı hafta yapılır. Öğrencilerin yapamadıkları ya da yanlış yaptıkları ödevler gün gün takip edilerek kendi öğretmenleriyle yapılan çalışmalarla tamamlatılır. Verilen ödevler velilerimiz tarafından da portaldan takip edilebilir.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Öğrencilerde toplum bilincini oluşturabilmek ve onların sosyal becerilerini güçlendirebilmek amacı ile ilkokul eğitim içeriğimizde Değerler Eğitimi de yer almaktadır. Sadece sınıf bazında değil tüm okul bazında bu etkinliklere katılım sağlanmaktadır.

YABANCI DİL

Atakent İlkokulu  uyguladığı benzersiz İngilizce programıyla, öğrencilere yalnızca dil bilgisel yetiler değil, iletişimsel beceriler de kazandırıyor. Uygulanan etkin yabancı dil eğitim, iletişim ve sosyal yeterlilik çerçevesinde şekillenirken yabancı dili iletişim odaklı platformlarda tecrübe eden öğrenciler, İngilizce olarak kendilerini akıcı ve anlaşılır bir şekilde ifade edebiliyor.

EĞİTSEL KULÜP ÇALIŞMALARI ve SOSYAL ETKİNLİKLER

Öğrencilerimize hem kendi görüş ve yeteneklerini ortaya koyabilecek hem de başkalarının katkılarını destekleyerek ve kabul ederek çalışabilme alışkanlığı kazandıracak planlı etkinlikler gerçekleştirilir. Öğrencilerimize ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirebilecekleri uygun fiziksel ortamı sağlıyoruz. Geleceğin liderleri olacak öğrencilerimiz; milli değerlerine sahip, kültürel farkındalıklarının bilincinde, kendilerine güvenen ve sosyal sorumluluk alabilen bireyler olarak okulumuzda eğitimlerini tamamlamaktadırlar.

Yemekler okul yönetimi tarafından, beslenme kuralları, günlük kalori ihtiyaçları gözetilerek belirlenmekte ve aylık yemek listeleri halinde öğrenci, veli ve öğretmenlerimize duyurulmaktadır. Yemekhanemizde ayrıca ikindi arası ikramı yapılmaktadır.