ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

Öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu akademik, sosyal ve kişisel başarılarında, bütünsel eğitim destek programlarımız ile eğitim yılı boyunca yanlarında destekçileriyiz.

Okul sınavlarında ki başarı grafiklerinin çıkarılması, analizi ve gerekli destek programının yapılması. Bunların aylık periyotlarda ailelere raporlanması.
Akademik başarının önündeki engellerin, eğitim danışmanları yardımıyla kaldırılması.
Sosyal başarıyı destekleyici özgüven, özsaygı, kaygı bozukluğu, iletişim becerileri, motivasyon gibi destekleyici kişisel gelişim programlarının hazırlanması.
Kişisel başarıyı destekleyici, hızlı okuma, dikkat eğitimi ve duygusal zekayı geliştiren destek programların hazırlanması.
Bir eğitim yılına yayılacak, okul, öğretmen, dershane, eğitmen, aile denklemini etkin bir şekilde oluşturmak ve öğrencilerimize gerekli desteği tam verebilmek amacıyla aile içi eğitim seminerlerinin hazırlanması.

Eğitim koordinatörümüz tarafından, öğrenci koçluğu eğitimleriyle desteklenen tecrübeli eğitim kadromuz öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kişisel eğitimlerini bütünsel çözümler ile sizlere sunmaktayız.Öğrencilerimizin zihinsel ve ruhsal gelişimlerini destekleyen eğitim programımız kapsamın da aileleri de, öğrencimize destek veren ebeveynler olması yolunda eğitmekteyiz.Öğrenci koçu, ebeveyn ve çocuk arasında ki doğru iletişime köprü olarak, ailede yaşanacak iletişim kazalarını engelleyerek gencin önünü açar.Gencin kendini anlama ve tanıma süreçlerinde gence ayna tutar.
Öğrenci koçu, gencin öz değerlerinin ve potansiyel gücünün farkında bir farkındalıkla doğru hedefler belirlemesine ve bunların gerçekleştirilebildiği tutkulu eylem adımlarını atması sürecinde motive eder.Öğrenci koçluğu, öğrencinin kritik gediklerinin saptanmasında ve doğru sorularla yapılandırılması sürecinde aktif bir yolculuktur.

ZAMAN YÖNETİMİ
Her sabah hesabınıza 86.400 altın yatırılan bir bankanın olduğunu düşünün. Gün boyunca, bu altından istediğiniz kadar altını harcamakta veya harcamamakta serbest bırakıldınız. Ancak bir tek koşulla, o gün size ayrılan altından harcamayı başaramadığınız kısmı, ertesi güne devretmiyor. Yani bir önceki altının tamamını harcamış veya hiçbir bölümünü harcamamış da olsanız, ertesi sabah bankanızın hesabında yine 86.400 altın olduğunu görüyorsunuz.

ETKİLİ VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYA DAİR

Başarıda Çalışmanın Önemi: Başarılı bir hayat, ‘uyumlu, mutlu ve doyumlu’ yaşanan bir hayattır. Geçmişte başarı için, aynı öneriyi içeren tek bir reçete sunulurdu; Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak veya çok çalışmak. Oysa çağdaş başarı kavramı içinde ‘çok çalışmak’ yerini ‘etkili çalışma’ya bırakmıştır...

MESLEKİ SEÇİMDE BİLİNMESİ GEREKENLER

Çağdaş bir toplumda özgür bir bi­reyin önemli gelişim görevlerin­den biri de mesleğini seçmesidir. Bir kimsenin herhangi bir konuda doğru bir seçme işlemi yapılabil­mesi, ya da başka bir deyişle, sağlıklı karar verebilmesi için, her şeyden önce, neler istediğini ve bunları elde edebilmek için ne gibi olanaklara sahip olduğunu bilmesi gerekir. Bu işlemden sonra, daha iyisi bununla beraber yapacağı iş­lem, çeşitli seçenekleri inceleyip, her birinin isteklerine ve koşulla­rına ne derece uygun olduğunu de­ğerlendirmektir.

VELİ SORUMLULUĞU

Son yıllarda eğitim anlayışımızda belirgin bir değişiklik ve yenilik olmuş, ailelerin eğitim sürecine etkin biçimde katılımı gittikçe daha önem kazanmaya başlamıştır. Ülkemizde de ‘eti senin kemiği benim’ anlayışı son yıllarda değişime uğramakla birlikte henüz aileler okulların ve eğitim sürecinin etkili öğeleri haline gelememiştir. Çocukların eğitim ortamındaki gelişiminde bugün kabul ettiğimiz en temel ilkelerden biri öğretmenlerin, öğrencilerin, idarecilerin ve ailelerin bu süreçte hep birlikte yer alması ilkesidir. Çocukların okul ortamında kazandıkları becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi ve geliştirilmesi, okul-ev tutarlılığının sağlanması ve ailelerin okul ortamının ve etkili bir öğesi haline gelebilmesi bugün eğitim sürecinin temel hedeflerinden biridir.