Atakent Sağlık Lisesi müfredatı ve özgün eğitim modeli ile uzmanlaşmış özel bir okuldur. Sağlık Meslek Liselerinin Hemşire Yardımcılığı Bölümünde 4 yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Genel Kültür Dersleri yanında Meslek Dersleri ve bunların Uygulamalı Dersleri (hastanelerde) verilmektedir.

Atakent Sağlık Lisesinin deneyimli ve seçkin kadrosu her öğrencisini yakından takip eder. Öğretmenler sınıftaki her öğrenciyi dikkate alarak dersi anlatır. İşlenen konu tam olarak anlaşılıp kavranmadan yeni konuya geçilmez. Tüm dersler, etütler, ek çalışma programları, ödev takibi ve sınavlar seçkin öğretmen-yönetici kadrosu tarafından ciddiyetle yürütülür. Okulumuz eğitim disiplininden asla ödün vermez.

YAYINLAR

Okulumuzda dersler Milli Eğitim Bakanlığı kitapları ile birlikte yıllık plana göre hazırlanmış, okula uyarlanmış formatı olan konu anlatımlı setlerden ve modüler soru bankalarından işlenir.  Atakent Sağlık Lisesi, eğitim alanındaki tüm deneyim ve tecrübesini kaliteli  yayın gücüyle birleştirerek öğrencilerine en verimli hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

SINAVLAR

“Yazılı Sınavlar” kendi öğretmenlerimiz  tarafından değerlendirilirken, “Deneme Sınavları” ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Böylece öğrencilerimiz her sınavda Türkiye geneli başarı sıralaması ile birlikte okul başarısını sınav  sonuç karnesinde görebilecektir.

Okulumuzun öğrencilerimize sunduğu olanaklar bununla da sınırlı değildir. Öğrencilerimiz TYT sınavına ek okulumuzdan alacakları diploma notuyla diğer lise mezunu arkadaşlarına kolay kapatılmayacak fark atarak sağlılla ilgili bölümlere yerleşmektedir.

Ayrıca KPSS'ye girerek devlet bünyesinde memur olabilir ya da özel sektörde iş bularak çalışabilirler. Dileyen öğrencilerimiz ise hem çalışıp hem üniversite eğitimini sürdürebilirler. Bu şans bizim mezunlarımızda yaklaşık %80’ lerde iken diğer lise mezunlarında %10 bile değildir.

Yemekler okul yönetimi tarafından, beslenme kuralları, günlük kalori ihtiyaçları gözetilerek belirlenmekte ve aylık yemek listeleri halinde öğrenci, veli ve öğretmenlerimize duyurulmaktadır.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Sağlık Meslek Liselerini bitiren mezunlar Hemşire Yardımcısı olarak Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, yataklı ve yataksız sağlık kuruluşları, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Doğumevleri ve Üniversite Hastanelerinin Servis ve acil servislerinde çalışmaktadırlar. Bu bölümün mezunları sağlık sektöründeki yetişmiş eleman kıtlığı gerekçesiyle kendilerine birçok hastane ve sağlık kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilirler. Sağlık sektörünün öneminin artmasıyla, bu bölümün mezunlarının geleceği çok açık görülmektedir.